torsdag 22. desember 2011

Hemulens venner avslutter med et brak! På en pangavslutning av årets quizsesong!

Og godt var det! Like mye brak, pang og lyd kom det nemlig ikke ut av høyttaleranlegget på Café 33 denne kvelden. For første gang i år var det en reell fare for at kvelden ikke skulle være tro mot det kjente slagordet: "Åpent for alle, både allmenn og pop, stemning på topp og FETE premier!"

Etter litt om og men, kom imidlertid quizmaster, med sterk støtte fra de oppmøtte, fram til at popquizen måtte gå sin gang! Det skulle tatt seg ut uten. Og stemningen steg utover kvelden, sannsynligvis fordi folk skjønte at slagordets lovnader også denne torsdagen skulle bli oppfylt. Nesten fraværende vokal på popquizen ble kompensert med navnet på låtene, noen albumtitler og noen årstall. (Og det finnes jo popquizer andre steder som har egne karaokespørsmål! Se bare på beat for beat. For ikke å snakke om låttitler. "Popquiz" på P1 hadde vært en halvtimesforeteelse uten låttittelspørsmål.)

Men nok rettferdiggjøring av skrantende høyttaleranlegg. Slagordets lovnader ble holdt! Og det ble en pangavslutning av årets quizsesong. En stor del av panget sto "Hemulens venner" for, da de for 12. gang i år vant quizrunden. Denne siste gangen i 2011 med 46 poeng av 58 mulige. I sammendraget hadde nok ikke en gang et julemirakel holdt for utfordrerne - maratontabellen var i praksis avgjort før siste runde. Spørsmålet som gjensto var hvor mye Hemulene skulle vinne med totalt. Svaret ble 23 poeng. Hjertelige gratulasjoner er sendt i retning Mummidalen. (Grunnen til at de ble sendt akkurat dit, er rykter om at Hemulen kanskje holder seg hjemme i neste quizsesong. Enkelte takker kanskje gudene for det, mens andre nok heller hadde ønsket egenhendig å sende dem tilbake til Mummiland, helst både slukøret og med halen mellom beina.)


På andreplass i avslutningsquizen kom "Dead girls don't say no", et fattig poeng bak vinnerne. "Be cool" kom på tredjeplass, et like fattig poeng bak Dead igjen. I forbindelse med runden er det også verdt å nevne det beste nykommerlaget;  "Hangover United" kom på en meget hederlig femteplass med 38 poeng.

Premiene var FETE! I tillegg til de vanlige premiene for seier, øvrig pallplassering eller heldig tap i runden, ble det delt ut sammenlagtpremier for hele sesongen. De faste lagene ble forært et quizspill (hjemmelaget riktignok, men det bar det nok ikke særlig preg av): "GM-spillet", fullt utstyrt med spillebrett, spillebrikker, samt spørsmål og svar fra sesongen som var. Maratontabellens fjerdeplassvinnere, "Skogfrisk", vant i tillegg en konfekteske. Tredjeplasserte "Delt form" fikk champagne. Sølvvinnerne i "Dead girls don't say no" fikk champagne og et flunkende nytt Trivial Pursuit, mens vinnerne i "Hemulens venner" fikk navnet sitt inngravert i den store quizvandrepokalen, de fikk champagne, de kan smykke seg med tittelen "Grünerløkkamestre i quiz høsten 2011", og i kraft av det siste: Laget får sponset deltakelse og er GMs offisielle representanter i Verdensmesterskapet i quiz som går av stabelen til våren.


gjenstår det nesten bare å takke alle lag og deltakere for i år. Takk! I tillegg ønskes god jul, godt nyttår og ikke minst: På gjensyn til et nytt Grünerløkkamesterskap i quiz torsdag 12. januar klokka 20.00 på Café 33. Det blir garantert "åpent for allle, både allmenn og pop, stemning på topp og FETE premier!"
RESULTATER FRA QUIZ-GM, 15.12.11:
1. Hemulens venner - 46 poeng
2. Dead girls don't say no - 45 poeng
3. Be cool - 44 poeng
4. Delt form - 41 poeng
5. Hangover United - 38 poeng
6. Hashtag denkunnskapen - 37 poeng
6. Skogfrisk - 37 poeng
8. Johnny fra Stovner - 35 poeng
9. Svartedauden - 33 poeng
10. Alle barna - 32 poeng
11. Storgata Bøyz - 31 poeng
12. X-quiz me - 30 poeng
13. Wild card, bitches! - 29 poeng
14. NEIDA! - 28 poeng
15. Quizkun Briesling - 27 poeng
16. Drammen mot Grünerrøkla - 26 poeng
16. Andrevalget - 26 poeng
16. Quiz in my pants - 26 poeng
19. Quiztopher Moonwalken - 23 poeng
20. Dead guys don't try - 20 poeng
21. Team Tözte - 4 poeng